Astaksantyna forte "Jak powstrzymać choroby i procesy starzenia"

Michał
Astaksantyna forte

ASTAKSANTYNA - KRÓLOWA ANTYOKSDANTÓW - nowe odkrycia naukowców!

Najsilniejszym, niedawno odkrytym antyutleniaczem Astaksantyna, pozyskiwana z mikroalg Heamatococcus pluvialis. Udowodniono, że jest 54 razy silniejsza od Betakarotenu, 65 razy silniejsza niż witamina C, 500 rzay bardziej aktywna niż witamina E i koenzym Q10 (Lim i wsp. 2002). Za sprawą swoich właściwości antyoksydacyjnych wykazuje pozytywne działanie na ludzkie zdrowie oraz ma wpływ na opóźnienie procesów starzenia. dzięki czemu jej walowy dostrzegła również kosmetologia.

 

CO ROBI ASTAKSANTYNA?

 

DBA O SERCE.

Badania przeprowadzone w Medical College w Wisconsin wykazały, że astaksantyna zmniejsza powstawanie złogów cholesterolowych w tętnicach, dzięki czemu zapobiega rozwojowi miażdżycy. Suplementacja astaksantyną obniża ciśnienie i chroni przed nadciśnieniem. co przekłada się na zdrowie układu sercowo naczyniowego.

 

POPRAWIA WZROK.

Astaksantyna wraz z zeaksantyną i luteiną stanowi doskonałą kompozycję dla ochrony siatkówki oka. Z wymienionych tu trzech związków to właśnie astaksantyna odgrywa największą rolę, ponieważ wykazuje najsilniejsze działanie naprawcze i ochronne. Badania potwierdziły, że to właśnie dzięki temu związkowi do gałki ocznej wpada mniej promieni słonecznych, które niekorzystnie oddziałują na wzrok. Dlatego jest doskonałym wsparciem w walce ze zwyrodnieniem plamki żółtej AMD, a także ogranica ryzyko wystąpienia jaskry, zaćmy czy stanów zapalnych. Zmniejsza również ból i uczucie suchości oka.

 

WZMACNIA ODPORNOŚĆ.

Astaksantyna pobudza układ odpornościowy do intensywniejszego zwalczania wirusów i bakterii. Wpływa na zwiększenie liczby limfocytów T - czyli komórek układu odpornościowego. Niweluje wolne rodniki, które uszkadzają komórki i tkanki wpływając na osłabienie układu immunologicznego. Za sprawą astaksantyny organizm łatwiej sobie radzi z infekcjami a także jest bardziej odporny na tworzenie się komórek nowotworowych. Badania naukowe prowadzone w różnych miejscach na świecie m in. przez dr Nagendra Prabhu potwierdzają zdolności astaksantyny do walki z komórkami nowotworowymi różnych rodzajów raka - skóry, jelita grubego, jamy ustnej i piersi. Przy spożyciu 15 mg 1 kg masy ciała wykazano hamowanie namnażania komórek nowotworowych w obrębie jelita grubego (dr Nagendra Prabhu, 2011).


 

POPRAWIA PAMIĘĆ.

Naukowcy z Japonii przypuszczają, że astaksantyna wpływa na opóźnienie demencji. Na Uniwersytecie w Tsukubie wykazano również, że wpływa na tworzenie się nowych komórek nerwowych w hipokampie, przez co wzmacnia funkcje pamięci i uczenia się - informuje czasopismo "Molecular Nutrition & Food Research.

 

W SŁUŻBIE URODZIE.

Astaksantyna stanowi skuteczną ochronę przed uszkodzeniami skóry wywołanymi nadmiernym działaniem promieni słonecznych. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Zmniejsza przebarwienia, plamy starcze i piegi redukując o około 40% stężenie melaniny. Poprawia elastyczność i nawilżenie skóry. Stymuluje produkcję kolagenu i elastyny dzięki czemu zapobiego przedwczesnemu pojawianiu się zmarszczek.

 

WOLNE RODNIKI GŁÓWNĄ PRZYCZYNĄ CHORÓB I STARZENIA SIĘ ORGANIZMU.

Badania naukowe potwierdzają, że wolne rodniki wpływają na przyspieszenie procesów starzenia organizmu, wywołują miażdżycę, artretyzm, osłabiają układ odpornościowy i nerwowy. Uszkadzają struktury DNA w komórkach co powoduje, że są coraz częściej wymieniane jako główna przyczyna występowania zmian nowotworowych.

Wolne rodniki to cząsteczki związków organicznych pozbawionych jednego elektronu, powstające w naszym organizmie w skutek reakcji biochemicznych. Poszukując brakującego elektronu przemieszczają się po całym ustroju, uszkadzając tym samym zdrowe komórki oraz struktury DNA.

Jak bronić się przed wolnymi rodnikami?

Niestety przed wolnymi rodnikami nie ma ucieczki. Dlatego trzeba unikać rzeczy, które przyspieszają ich powstawanie np. palenia tytoniu, oddychania zanieczyszczonym powietrzem, długiego opalania się czy stresu. Niestety często nie mamy wpływu na niektóre z wymienionych czynników. Dlatego najlepszym rozwiązaniem są antyoksydanty czyli substancje, które dostarczając wolnym rodnikom brakujący elektron powodują zahamowanie ich szkodliwego działania. Należą do nich witaminy np.C i E oraz inne związki zawarte w warzywach, owocach, nasionach, orzechach, przyprawach, owocach morza i algach.

Antyoksydantów nie można przedawkować!

 

WYPRÓBUJ ASTAKSANTYNĘ:

Naturalna Astaksantyna

http://mayomi.pl/produkt/naturalna-astaksantyna-forte-krople-20-ml

 

Naturalna Astaksantyna Forte - wyciąg z mikroalg Heamatococcus pluvialis (Zielenice). 

Zawartość Astaksantyny w 20 ml - 660 mg

 

Źródło "Czwarty wymiar" styczeń 2020, str. 39.

←Poprzedni wpis Wróć do listy Kolejny wpis →