Sok z młodej trawy jęczmiennej

Młody Jęczmień to stuprocentowy sproszkowany ekstrakt (sproszkowany sok) z liści młodego jęczmienia. Jest czysty i enzymatycznie żywy, pochodzi z ekologicznych upraw, całkowicie rozpuszcza się w wodzie. Uprawiany jest w sposób organiczny, bez dodatków sztucznych nawozów.
W swoim składzie zawiera m.in:
selen, magnez, żelazo, potas, fosfor, wapń, betakaroten,
witaminę A, witaminę C, witaminę E, witaminy z grupy B: B1, B2, B3, B4 (cholinę), B5, B6, B7, kwas foliowy, jod.
Pędy jęczmienia mają trzy kluczowe właściwości:
-
Obecność antyoksydantu 2''-O- GIV, który dysponuje o wiele silniejszą aktywnością niż alfa tokoferol (witamina E). Skuteczny przeciwutleniacz.
-
Tłumi zlepianie się płytek krwi, co jest pomocne przy arterosklerozie, chorobach serca i atakach serca. Udowodnione są jego przeciwzakrzepowe właściwości oraz działanie wspomagające naczynia krwionośne.
-
Obecność substancji podtrzymujących uwalnianie hormonu prolaktyny (odgrywa ważną rolę w podtrzymywaniu odporności i równowagi organizmu).
Sok z młodego jęczmienia ma zasadowy charakter, pomaga przy przekwaszeniu organizmu przez stres i niewłaściwe odżywianie. W USA został uznany za właściwy dla diabetyków - usprawnia transport cukrów do ścian jelitowych, co stopniowo normalizuje poziom cukru we krwi. Wspomaga odchudzanie.
Sok z młodego jęczmienia nie jest lekarstwem, jednak optymalnie wspomaga funkcjonowanie naszego organizmu, przez co pomaga, by leczył się sam.
Ekstrakt z soku z liści młodego jęczmienia posiada pełną gamę witamin, skladników mineralnych, pierwiastków śladowych oraz aminokwasów i to w takim składzie w jakim skomponowała je sama natura. Zielone liście młodego jęczmienia w porównaniu z pszenicą posiadają ponad 2 razy więcej magnezu, 5 razy więcej żelaza, 25 razy więcej potasu oraz aż 37 razy więcej wapnia. Młody jęczmień przywraca równowagę kwasowo - zasadową. Zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające zapobieganiu chorobom i stanom patologicznym. Ma wysoką zawartość betakarotenu, witamin C i E oraz witamin z grupy B, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny. Sok z młodego jęczmienia polecany jest wszystkim ludziom dbającym o prawidłowe odżywianie, a w szczególności osobom chorym na cukrzycę, zaburzenia pracy tarczycy, anemię, miazdżycę, nadciśnienie oraz osteoporozę. Z jednej łyżeczki sproszkowanego soku (trzeba pamiętać by nie używać łyżeczki z metalu) i szklanki wody (temperatura pokojowa) po wyszejkowaniu otrzymujemy szklankę soku jakby prosto z wyciskarki, którego zawartość składników mineralnych i substancji odżywczych odpowiada składem 2 kg ekolgicznie uprawianych owoców i warzyw.
Wydajność przy spożywaniu 2 szklanek soku dziennie:
Opakowanie 270g - około 250 szklanek - ponad 3 miesiące.